Crnogorski put izvinjenja u Knin

Izvor: RTS, 09.Avg.2018, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnogorski put izvinjenja u Knin

Lider Prave Crne Gore Marko Milačić krenuo je na put izvinjenja za Knin, gde će se sresti sa predstavnicima srpskog naroda, ali i više srpskih porodica iz tog kraja.
Osim Milačića, u Knin ide i generalni sekretar Prave Crne Gore Vladislav Dajković.

"Cilj putovanja je upućivanje simboličnog izvinjenja bratskom srpskom narodu u Hrvatskoj, ali i uopšte srpskom narodu, povodom nečuvenog prisustva >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << predstavnika Vojske Crne Gore na proslavi 'Oluje'. Sigurni smo da će naše simbolično izvinjenje biti zapravo glas većinske Crne Gore", saopšteno je iz Prave Crne Gore.
Ta partija, kako su saopštili, poštuje državu Hrvatsku, njen Ustav i zakone, te se ni u kom smislu neće mešati u njihovu unutrašnju politiku.
"Ovim putovanjem ispunjavamo isključivo moralnu obavezu prema tamošnjem srpskom življu, ali i svim Srbima koje je ovaj skandalozni čin zvanične Crne Gore uvredio", navode iz Prave Crne Gore.
Da podsetimo, crnogorski oficir Ivan Mašulović (46) iz Nikšića u nedelju je prisustvovao proslavi "Oluje" u Kninu
Kako je tada saopštilo Ministarstvo odbrane Crne Gore, Mašulović – koji se nalazi na funkciji vojnog atašea u Hrvatskoj – učestvovao je na obeležavanju hrvatskog Dana pobede u okviru redovnih aktivnosti i na poziv domaćina, u skladu sa uobičajenim diplomatskim protokolom.
Odlazak Mašulovića u Knin osudili su političari iz Srbije kao i crnogorske opozicione partije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Idem u Knin da se izvinim srpskom narodu"

Izvor: B92, 10.Avg.2018, 07:10

Lider stranke Prave Crne Gore Marko Milačić krenuo je u Knin sa svojim predstavnicima da se, kako kaže, izvini srpskom narodu...On je rekao da to čini zbog prisustva crnogorskog pukovnika Ivana Mašulovića na obeležavanju akcije Oluja u Kninu, prenose crnogorski mediji...Kako je najavio, Milačić...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.