Crnogorski premijer o bilbordima: Atak na državu!

Izvor: Mondo, 25.Apr.2018, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnogorski premijer o bilbordima: Atak na državu!

Predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković prokomentarisao je danas bilborde koji su postavljeni u Budvi kojima se slavi "oslobodilački ulazak srpske vojske 1918. godine u Budvu, na Mitrovdan". Komunalna policija će ih ukloniti, ako...

Foto: MONDO

Povodom bilborda koji su se pojavili u Budvi, a na kojima se slavi dolazak srpske vojske u taj grad 1918. godine, crnogorski premijer Duško Marković je rekao da Vlada Crne Gore neće dopustiti "pokušaje prekrajanja istorije", >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i ocenio je to kao "atak na državu".

"Vlada Crne Gore se preko svog Ministarstva kulture već odredila prema tome. To je falsifikovanje istorije, to je neodgovoran odnos budvanskih vlasti. Mi nećemo dozvoliti falsifikovanje istorije. Odgovorićemo na taj atak na našu državu i na njenu istoriju već ovim stavom, a u nekoj sledećoj fazi možda i pokretanjem nekog odgovarajućeg postupka", rekao je Marković.

On je dodao da građani Crne Gore i Budve "vide kakvu vlast imaju".

Postavljanje bilborda u Budvi kojima se slavi "oslobodilački ulazak srpske vojske 1918. godine u Budvu, na Mitrovdan", izazvali su mnogo komentara i nove podele u crnogorskoj javnosti.

Budva: Bilbord o srpskoj vojsci podelio Crnu Goru

"Vijesti" pišu da će budvanska Komunalna policija naložiti uklanjanje transparenta sa bedema Starog grada na kojem se slavi da je srpska vojska oslobodila Budvu ako Odbor za proslavu ne dostavi odobrenje da je dozvoljeno njegovo postavljanje.

Odbor je formirao predsednik Skupštine opštine Budva Đorđije Vujović, a u njemu je i gradski menadžer Milo Božović.

Komunalna policija dala je rok Odboru da do sutra (četvrtak) dostavi papire kojima im je dozvoljeno da postave transparente na starogradske bedeme. Iz Odbora su se pozvali da im je "Lovćen film" ustupio reklamni prostor na bedemima, kao i da će dostaviti dokumentaciju.

Lovćen film, koji gazduje bioskopom Cadmus cineplex dao je i bilborde u gradu na kojem su postavljene slike srpske vojske i junaka iz Prvog svetskog rata.

Načelnik Komunalne policije Aleksandar Mijatović potvrdio je "Vijestima" da je sačinjen zapisnik i da je do sutra ostavljen rok Odboru da dostavi odobrenja, jer je reč o kulturno-istorijskom spomeniku.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Duško Marković: Bilbordi o srpskom oslobađanju Budve falsifikovanje istorije

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Apr.2018

Premijer Crne Gore Duško Marković osudio je danas postavljanje bilborda u Budvi, na kojima se veliča "oslobodilački ulazak srpske vojske na Mitrovdan 1918. godine", ocenivši da je to "falsifikovanje istorije" i "atak na državu"..."To je falsifikovanje istorije. Znaćemo da odgovorimo na taj atak...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.