Izvor: RTS, 15.Jul.2020, 16:34

Crnogorska policija: Uhapšen pripadnik MUP-a Srbije

Crnogorska policija uhapsila je M. Z. (55), zbog sumnje da je pozivao na nasilnu promenu ustavnog uređenja Crne Gore, objavila je Uprava policije na "Tviteru".
"Uhapšena osoba koja je pozivala na nasilnu promenu ustavnog uređenja Crne Gore. Osumnjičeni je zaposlen u MUP-u Republike Srbije i ima dvojno državljanstvo", navode iz policije.

Ističu da će crnogorska policija uputiti zahtev Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << oduzimanje crnogorskog državljanstva toj osobi.
Ovo krivično delo je M. Z., kako se sumnja, izvršio tako što je na jednoj društvenoj mreži postavio objavu sa naslovom "Lista zadataka" u kojoj je, kako se navodi, u nameri da ugrozi ustavno uređenje ili bezbednost Crne Gore, pozivao i podsticao da se silom promeni njeno ustavno uređenje, te da se svrgnu najviši državni organi ili njihovi predstavnici, prenosi RTCG.
"M. Z. je po nalogu nadležnog tužioca lišen slobode, te će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju. Osim toga, Uprava policije će uputiti zahtev Ministarstvu unutrašnjih poslova za oduzimanje crnogorskog državljanstva ovom licu budući da ima dvojno državljanstvo", navode iz policije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Crnogorska policija uhapsila pripadnika MUPa Srbije

Izvor: B92, 15.Jul.2020

Podgorica -- Crnogorska policija uhapsila je M. Z. (55), zbog sumnje da je pozivao na nasilnu promenu ustavnog uređenja Crne Gore, objavila je Uprava policije na "Tviteru"..."Uhapšena osoba koja je pozivala na nasilnu promjenu ustavnog uređenja Crne Gore. Osumnjičeni je zaposlen u MUP-u Republike...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.