Crnadak: Izetbegović podstiče na nezakonito delovanje

Izvor: RTS, 20.Feb.2017, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnadak: Izetbegović podstiče na nezakonito delovanje

Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak odgovorio je bošnjačkom članu Predsedništva BiH Bakiru Izetbegoviću da ambasadorka u Hagu mora postupati po naredbama šefa BiH diplomatije, te da je sve drugo kršenje Zakona o institucijama BiH.
Igor Crnadak je istakao da ima ovlašćenja za saradnju sa međunarodnim organizacijama i institucijama.

"Gospodine Izetbegoviću, obaveštavam vas da u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << skladu sa važećim zakonodavstvom BiH, ja kao ministar spoljnih poslova BiH imam ovlašćenja za saradnju sa međunarodnim organizacijama, ali i sa drugim telima i međunarodnim institucijama. Pošto je Međunarodni sud u Hagu jedno od šest glavnih tela Ujedinjenih nacija, prepiska sa ovim telom je u mojoj nadležnosti", naveo je ministar spoljnih poslova BiH u odgovoru Izetbegoviću.
Napomenuo je da snosi punu odgovornost za sadržaj pisma upućenog Međunarodnom sudu pravde, te da ambasadorka BiH nema pravo da ne postupi po njegovoj instrukciji.
Kršenjem naredbe, ocenio je Crnadak, ambasadorka je prekršila Zakon o institucijama BiH, preneli su mediji BiH.
Ministar spoljnih poslova BiH u pismu Ietbegovića optužuje da podstiče "nezakonito" delovanje ambasadorke BiH u Hagu.
"Upozoravam vas da biste insistiranjem na vašoj instrukciji kompletnu diplomatsku mrežu u BiH doveli u blokadu, a većina međunarodnih aktivnosti BiH bila bi paralizovana. Nadajući se još uvek da se ne radi o diskriminatorskom odnosu prema meni, kao predstavniku Republike Srpske, predlažem da sagledate činjenice i povučete svoju instrukciju ambasadorki u Hagu", zaključuje Crnadak u pismu Izetbegoviću.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pročitajte dijelove Crnatkovog pisma upućenog Izetbegoviću

Izvor: Cafe.ba, 20.Feb.2017

Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak odgovorio je bošnjačkom članu Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću da ambasador u Hagu mora postupati po naredbama šefa bh.diplomatije, te da je sve drugo kršenje Zakona o institucijama BiH.

Nastavak na Cafe.ba...

CRNADAK ODGOVORIO IZETBEGOVIĆU: Ambasador nema pravo da ne postupi po mojoj instrukciji

Izvor: Kurir, 20.Feb.2017

..."Gospodine Izetbegoviću, obaveštavam vas da u skladu s važećim zakonodavstvom BiH, ja kao ministar spoljnih poslova BiH imam ovlašćenja za saradnju s međunarodnim organizacijama, ali i sa drugim telima i međunarodnim institucijama Pošto je Međunarodni sud u Hagu jedno od šest glavnih tela...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.