Crna Gora ukida ekološku taksu za vozila

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Mar.2009, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora ukida ekološku taksu za vozila

BEOGRAD - Crnogorski ministar saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija Andrija Lompar najavio je danas da će ekološka taksa za ulazak u Crnu Goru biti ukinuta.

"Ekološke takse će biti skinute, verovatne pre sledeće turističke sezone", kazao je Lompar u Beogradu nakon potpisivanja sporazuma o graničnoj kontroli železnica između Srbije i Crne Gore.

"To je bilo u nadležnosti ministarstva ekologije, prema njihovom tumačenju to je bilo u skladu sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << evropskim direktivama. Sada vidimo da baš i nije tako, pa ćemo to sigurno eliminisati", rekao je Lompar.

Kako je dodao, Crna Gora nastoji da da što više pojednostavi dolazak turista u Crnu Goru.

Prema podacima Auto-moto saveza Srbije, ekološka taksa za ulazak u Crnu Goru iznosi od 10 evra za putnička vozila sa najviše osam sedišta do 150 evra za teretna vozila teža od 12 tona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.