Crna Gora, optuženi za terorizam ostaju u pritvoru

Izvor: RTS, 29.Jun.2018, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora, optuženi za terorizam ostaju u pritvoru

Viši sud u Podgorici odbio je danas, tokom suđenja za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u oktobru 2016, zahtev advokata da se ukine pritvor optuženima Bratislavu Dikiću, Draganu Maksiću i Slavoljubu Đorđeviću. 
Advokati su zahtevali ukidanje pritvora zbog lošeg zdravstvenog stanja optuženih koji su, ovom prilikom, obećali da ne nameravaju da beže. Srpska ambasada u Podgorici pomenuta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je kao eventualni smeštaj optuženih, ali je na kraju sud odbio njihove predloge.
Tužioci su se tokom pretresa osvrnuli na telefonske komunikacije optuženih, pa su zaključili da je okrivljena Branka Milić tokom prepiski pozivala na istorijski događaj u Crnoj Gori.
Konstatovali su i da je Dikić imao stalnu komunikaciju sa svedokom saradnikom Sašom Sinđelićem, sa kojim se, prema rečima tužilaca, dobro poznavao.
Suđenje će biti nastavljeno 6. jula, preneli su crnogorski mediji.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Sud odbio ukidanje pritvora optuženima za terorizam u CG

Izvor: B92, 29.Jun.2018

Podgorica -- Viši sud u Podgorici odbio da ukine pritvor optuženima Bratislavu Dikiću, Draganu Maksiću i Slavoljubu Đorđeviću, optuženima za pokušaj terorizma u Crnoj Gori...Advokati su zahtevali ukidanje pritvora zbog lošeg zdravstvenog stanja optuženih koji su, ovom prilikom, obećali da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.