Crna Gora izručila Sinđelića Hrvatskoj

Izvor: RTS, 30.Okt.2019, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora izručila Sinđelića Hrvatskoj

Crna Gora je Hrvatskoj izručila srpskog državljanina Sašu Sinđelića, po međunarodnoj poternici Interpola Zagreb, prenose "Vijesti".
"Službenici Uprave policije danas su realizovali ekstradiciju Saše Sinđelića (39), državljanina Republike Srbije, iz Crne Gore u Republiku Hrvatsku", navela je Uprava policije Crne Gore.

Iz Apelacionog suda ranije je saopšteno da je u toku utvrđivanje zakonskih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pretpostavki za izručenje Sinđelića Hrvatskoj, koja ga traži radi izdržavanja zatvorske kazne u trajanju od 21 godine zbog ubistva i krađe.
Međutim, Apelacioni sud je kasnije potvrdio odluku Višeg suda u Podgorici kojim je odlučeno da se Sinđelić, koji je državljanin Srbije, izruči Hrvatskoj radi izdržavanja zatvorske kazne.
Sinđelić je uhapšen u julu ove godine u Crnoj Gori u koju je ilegalno ušao jer su mu, kako je navodno rekao inspektorima Odeljenja bezbednosti Rožaje, stizale stalne, konkretne pretnje da će biti ubijen.
Sinđelić je u oktobru 2016. godine zatražio politički azil. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mediji: Crna Gora danas izručuje Sinđelića Hrvatskoj

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Okt.2019

PODGORICA - Svjedok saradnik u postupku "državni udar" Saša Sinđelić, danas će biti izručen Hrvatskoj, a kako prenose podgoričke Vijesti njega su upravo izveli iz spuškog zatvora uz jake mjere obezbeđenja.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.