Crna Gora ispunila uslove za novi aranžman sa Svetskom bankom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Okt.2020, 16:28

Crna Gora ispunila uslove za novi aranžman sa Svetskom bankom

Crna Gora je ispunila sve uslove za odobrenje direkne kreditne linije za podršku razvojnoj politici zemlje, a zaključivanje tog aranžmana sa Svetskom bankom se očekuje u narednom periodu, saopšteno je iz Ministarstva finansija i Centralne banke Crne Gore.

Navodi se da je na sastanku sa predstavnicima Svetske Banke, guverner Centralne Banke Crne Gore Radoje Žugić, otvorio pitanje obezbeđivanja izvora finansiranja za mikrofinansijske institucije u Crnoj Gori, što bi po njegovim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rečima, doprinelo snižavanju kamatnih stopa koje nude mikrofinansijske institucije u zemlji, a koje trenutno predstavljaju veliko opterećenje za njihove klijente.

Dogovoren je nastavak komunikacije po ovom pitanju kako bi se sagledala mogućnost da ova korporacija podrži MFI sektor u Crnoj Gori, saopšteno je iz Monetarnog Fonda i CBCG, preneo je portal RTCG.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.