Izvor: B92, 01.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora i Srbija sarađuju ka EU

Beograd -- Ministarstvo Crne Gore za evropske integracije i Kancelarija Srbije za pridruženje EU utvrdili tekst Memoranduma o saradnji.

Zamenik direktora Kancelarije Vlade Srbije Srđan Majstorović najavio je da će krajem sedmice doputovati u Podgoricu kako bi dve delegacije precizirale datum i mesto potpisivanja Memoranduma.

On je za podgoričku Republiku rekao da Memorandum definiše saradnju u pogledu najproblematičnijeg pitanja u tom procesu, odnosno administrativnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i institucionalnih kapaciteta obeju zemalja.

Zemlje Balkana, koje su na početku procesa pristupanja EU, imaju jak interes da zajedno pristupe složenom poslu prevođenja oko 100.000 stranica pravnih propisa Evropske unije, rekao je Majstorović.

Dokument se odnosi i na pitanje usklađivanja domaćih zakonodavstava s pravom Evropske unije, razmenu najbolje prakse u tom pravcu i na obuku i trening državnih službenika.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.