Crna Gora, čitulje za nerođene devojčice

Izvor: RTS, 17.Nov.2017, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora, "čitulje" za nerođene devojčice

Na ulicama širom Crne Gore i u gotovo svim dnevnim novinama osvanuli su plakati i "čitulje" sa porukama koje upućuju na probleme zloupotrebe prenatalnih testova za rano otkrivanje pola deteta i praksu selektivnih abortusa, pišu "Vijesti".
U poruci na plakatima se navodi: "Ovim putem vas obaveštavamo da se u Crnoj Gori godišnje izvrši veliki broj selektivnih abortusa. Neki roditelji više žele dečake, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pa zato devojčice često ne dobiju priliku da budu rođene. Sprečimo zloupotrebu prenatalnih testova i zaustavimo praksu selektivnih abortusa!"

U današnjem izdanju gotovo svih dnevnih listova osvanuo je "poslednji pozdrav" za "neželjenu" devojčicu.
"Draga #Neželjena, tvoji roditelji više žele dečaka i zato nisi dobila priliku da budeš rođena. Oprosti im. Tvoja ožalošćena Crna Gora", piše u poruci, prenose Vijesti.
O problemu selektivnih abortusa, koji se u značajnoj meri odražavaju na demografiju crnogorskog društva, poslednjih meseci se često govorilo, podseća podgorički list.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čitulje širom CG: Oprosti im, neki više žele dečake FOTO

Izvor: B92, 18.Nov.2017, 00:43

Širom Crne Gore osvanuli su plakati i čitulje, kao upozorenje na zloupotrebu prenatalnih testova za rano otkrivanje pola deteta i praksu selektivnih abortusa...O ovim problemima, koji se u značajnoj meri već danas odražavaju na demografiju celokupnog crnogorskog društva, se poslednjih meseci često...

Nastavak na B92...

Objavljene čitulje za nerođene devojčice u Crnoj Gori

Izvor: Radio 021, 18.Nov.2017

Na ulicama širom Crne Gore i u gotovo svim dnevnim novinama pojavili su se plakati i čitulje kao upozorenje na zloupotrebu prenatalnih testova za rano otkrivanje pola deteta i praksu selektivnih abortusa...U poruci na plakatima se navodi:.."Ovim putem vas obaveštavamo da se u Crnoj Gori godišnje...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.