Crna Gora: Preminula još dva pacijenta, ukupno 1102 oboljela

Izvor: VOA, 12.Avg.2020, 18:28

Crna Gora: Preminula još dva pacijenta, ukupno 1102 oboljela

Dva pacijenta inficirana koronavirusom preminula su u posljednja 24 sata, dok je istovremeno registrovano 65 novih slučajeva u Crnoj Gori, saopštili su zvaničnici. “Od posljednjeg presjeka Institutu su prijavljena dva smrtna ishoda kod pacijenata iz Podgorice i Nikšića, rođenih 1943. i 1945. godine, koji su liječeni u Kliničkom centru Crne Gore i Opštoj bolnici Nikšić". Laboratorije Instituta za javno zdravlje su od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 460 uzorka na novi koronavirus, među kojima je otkrivenio 65 novopozitivnih slučajeva infekcije, saopšteno je iz tog instituta. “Ukupan broj smrtnih slučajeva povezanih sa COVID-19 od početka juna mjeseca je 64 a od početka godine 73”, navodi IJZ. U istom periodu prijavljen je i oporavak 80 pacijentana, pa je trenutno u Crnoj Gori 1102 aktivna slučaja Kovida 19. Na pitanja Glasa Amerike o eventualnom otvaranju granica sa regionom i početku škole, iz Instituta su ponovili da se “razmatra otvaranje granica i uslovi prema zemljama regiona”. “Što se tiče povratka u škole, još uvijek je rano odgovoriti na ovo pitanje”, rekli su u IJZ. Prema zvaničnoj statistici, od početka epidemije u martu ukupno je 3813 osoba u Crnoj Gori bilo pozitivno na koronavirus.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Crna Gora: Dan bez smrtnih slučajeva, još 44 osobe inficirane Kovidom 19

Izvor: VOA, 13.Avg.2020, 17:53

Zdravstvene vlasti u Crnoj Gori saopštile su u četvrtak da su laboratorije Instituta za javno zdravlje od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 367 uzorka na novi koronavirus, među kojima je otkrivenio 44 novopozitivnih slučajeva infekcije. Prema navodima Instituta, najviše novih slučajeva...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.