Crna Gora: Preminula dva pacijenta pozitivna na koronavirus

Izvor: VOA, 07.Jul.2020, 16:10

Crna Gora: Preminula dva pacijenta pozitivna na koronavirus

Dva pacijenta pozitivna na Kovid 19 preminula su u utorak u Opštoj bolnici u sjevernom crnogorskom gradu Berane, čime je ukupan broj smrtnih slučajeva od početka epidemije porastao na 16, saopšteno je iz te bolnice.   Direktor beranske Opšte bolnice, Budimir Dabetić, potvrdio je smrtni ishod kod dva zaražena pacijenta u toj bolnici, navodeći da su, pored korona virusa, oboje imali propratna oboljenja. "Žena je bolovala od šećerne bolesti, visokog pritiska i srčanih oboljenja. Muškarac iz Berana je imao srčane tegobe i visok pritisak. On je bio priključen na respirator", rekao je Dabetić za TVCG. Prema navodima beranske bolnice, u toj ustanovi, u kojoj se liječi 26 pacijenata, dvije osobe sa koronavirusom su vitalno ugrožene. Ukupan je registrovano 517 slučajeva u Crnoj Gori od početka juna i povratka epidemije nakon nekoliko nedjelja, jod čega je sedam preminulih. Od početka epidemije u Crnoj Gori je od koronavirusa oboljela 841 osoba, od kojih je šesnaest preminulo. Zbog naglog rasta broja slučajeva, zdravstvene vlasti su ponovo uvele dio mjera protiv širenja koronavirusa, uključujući i zatvaranje vrtića i ograničenje rada ugostiteljskih objekata i obustavljanje njihovog rada u sjevernim opštinama gdje je najteža epidemiološka situacija
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Opštoj bolnici u Čačku smeštena 104 pacijenta zbog korona virusa

Izvor: Danas, 07.Jul.2020

Na svim kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku hospitalizovano je ukupno 104 pacijenta, saopšteno je večeras iz te zdravstvene ustanove.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.