Čović: Nužna federalizacija BiH

Izvor: B92, 28.Okt.2014, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čović: Nužna federalizacija BiH

Federalizacija Bosne i Hercegovine je nužna, jer je postojeće stanje neodrživo, kaže novoizabrani član Predsedništva BiH iz hrvatskog naroda Dragan Čović.

Više nije potrebno da nam dolaze stranci i upozoravaju nas kako je BiH trenutno nefunkcionalna, neupravljiva, neracionalna, rekao je on u intervjuu za BHRT.

Čović napominje da zalaganje za federalizaciju ne znači razbijanje Bosne i Hercegovine kako to neki shvataju.

"Mi u HDZ i Hrvatskoj narodnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stranci (HNS) snažno zagovaramo Bosnu i Hercegovinu, stalno napominjemo da je to naša domovina. Ali, želimo da je uredimo po meri čoveka i konstitutivnih naroda, da joj damo jednu demokratičnost, slobodu za svakog pojedinca koji tu želi da živi. Naravno, želimo evropski put za BiH u kojoj će se živeti, a ne iz nje odlaziti".

Kako je ocenio, razbijači BiH su oni koji su želeli da unište Hrvate kao politički narod, koji su bili najjači u protekle četiri godine, a pokušali su da se poigravaju s legitimnim predstavnicima hrvatskog naroda.

Govoreći o predlogu o tzv. hrvatskoj izbornoj jedinici u Federaciji, Čović je rekao da je to virtuelni projekat koji nema granica i traje samo jedan dan, 24 sata, onoliko koliko i prebrojavanje glasova za članove Predsedništva.

"Ne vidim zašto bi neko ko voli BiH imao nešto protiv toga. Svaka je izborna jedinica multietnička, pa će biti i ta", rekao je, izmedju ostalog, hrvatski član budućeg Predsedništva BiH.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Čović: Federalizacija je nužna, ali to ne znači razbijanje BiH

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Okt.2014

SARAJEVO - Novoizabrani član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović izjavio je večeras u intervjuu za BHRT da je federalizacija Bosne i Hercegovine nužna jer je postojeće stanje neodrživo, ali da zalaganje za federalizaciju ne znači razbijanje Bosne i Hercegovine kako to neki...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.