Centar Skoplja preko noći dobio spomenike Albancima

Izvor: B92, 21.Maj.2016, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Centar Skoplja preko noći dobio spomenike Albancima

Skoplje -- U centru Skoplja jutros su osvanuli spomenici trojici značajnih Albanaca, postavljeni bez znanja zvaničnika nadležne Opštine Centar, preneli su lokalni mediji.

Spomenik albanskom piscu Pjetru Bogdaniju je prošle noći oko jedan sat donet u park "Žena borac", kod Skupštine Makedonije, u opštini Centar, što je samovoljno učinila susedna opština Čair.

Iz livnice u Firenci stigli su i spomenici pesniku Josifu Bageriju i Nedžatu Agoliju, prvom ministru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zdravlja u makedonskoj vladi 1945. Ti spomenici se postavljaju kod Makedonskog nacionalnog teatra i kod zgrade Telekoma.

Opštinom Čair upravlja DUI Alija Ahmetija, najveća albanska stranka u Makedoniji, koja je s nacionalnom makedonskom strankom VMRO DPMNE Nikole Gruevskog čini vladajuću koaliciju.

Postavljan je spomenika trojici albanskih nacionalnih vođa u okviru je vladinog projekta "Skoplje 2014" za koji je postupak završen 2013, ali ti spomenici nisu postavljeni zbog protivljenja bivšeg rukovodstva Opštine Centar, u kojoj je sada na vlasti opozicija.

Kablovska televizija "24 vesti" je javila da još reakcije predsednika Opštine Centar, Andreja Žernovskog, dok je Opština Čair rekla da "preuzima odgovornost" za postavljanje spomenika.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Spomenici Albancima u Skoplju bez znanja nadležnih

Izvor: N1 televizija, 21.Maj.2016

U centru Skoplja jutros su osvanuli spomenici trojici značajnih Albanaca, postavljeni bez znanja zvaničnika nadležne Opštine Centar, preneli su lokalni mediji...Spomenik albanskom piscu Pjetru Bogdaniju je prošle noći oko jedan sat donet u park "Žena borac", kod Skupštine Makedonije, u opštini...

Nastavak na N1 televizija...

POJAVILI SE PREKO NOĆI: Spomenici Albancima postavljeni samovoljno u centru Skoplja

Izvor: Kurir, 21.Maj.2016

...Spomenik albanskom piscu Pjetru Bogdaniju je prošle noći oko jedan sat donet u park "Žena borac", kod Skupštine Makedonije, u opštini Centar, što je samovoljno učinila susedna opština Čair..Iz livnice u Firenci stigli su i spomenici pesniku Josifu Bageriju i Nedžatu Agoliju, prvom ministru...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.