Čelnicima Budve 30 dana pritvora

Izvor: Studio B, 26.Dec.2010, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čelnicima Budve 30 dana pritvora

Istražni sudija Višeg suda u Podgorici Radomir Ivanović je odredio pritvor od 30 dana za predsednika i potpredsednika opštine Budva Rajka Kuljaču i Dragana Marovića i još sedam osumnjičenih u slučaju Zavala, javlja PCNEN.

Jednomesečni pritvor je određen osumnjičenima koji su bili članovi nekadašnje opštinske komisije za procenu vrednosti radova na postrojenju za desalanizaciju morske vode: Stevanu Vučetiću, Novaku Stanojeviću, Marku Kaloštru, Sreten Tomović, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Slobodan Đurović, Dragan Sekulić i Miodrag Minić.

Vrhovno državno tužilaštvo je pokrenulo postupak i protiv izvršne direktorke preduzeća Zavala invest d.o.o. Budva Natalije Panine, koja je, za sada, nedostupna. Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal je ranije saopštilo da predlaže određivanje pritvora osumnjičenima zbog procene da bi, ako su na slobodi, ometali istragu izmenom ili falsifikovanjem dokaza.

Osumnjičenima se stavljaju na teret krivična dela zloupotreba službenog položaja, zloupotreba službenog položaja putem pomaganja, zloupotreba službenog položaja putem podstrekavanja, zloupotreba ovlašćenja u privredi, utaja poreza i doprinosa, za koja je propisana kazna od 10 godina zatvora. Tužilaštvo je saopštilo i da su osumnjičeni već pokušali da utiču na istragu.

Svi osumnjičeni su kod tužioca negirali krivična dela koja im se stavljaju na teret. Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal narednih dana treba da donese naredbu o pokretanju istrage.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.