Izvor: B92, 08.Feb.2010, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CG: Zaplenjeno 100 kilograma skanka

Podgorica -- Crnogorska policija saopštila je da je zaplenila pošiljku od 100 kilograma droge skank i privela 12 osoba za koje se sumnja da učestvovale u krijumčarenju.

Policija je navela da je u okviru višemesečne akcije "Čivas" u subotu presrela "tovar" skanka i u Podgorici, Nikšiću i Herceg Novom privela 12 osoba za koje se sumnja da su pripadali kriminalnoj grupi koja se bavila krijumčarenjem droge iz Albanije, preko Crne Gore do BiH.

Operativni podaci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su podstakli sumnju da su tu kriminalnu grupu organizovali S.P. iz Skadra, u Albaniji i Lj.D. iz Nikšića koji se trenutno nalaze u istražnom zatvoru u Spužu.

Prema saopštenju policije, drogu iz Albanije, koja je bila upakovana u 100 najlonskih vakuumskih kesa i pet velikih platnenih džakova, preuzeta je u Tuzima i Podgorici 6. februara.

Drogu je, kako se sumnja, preuzeo D. Đ. i vozilom krenuo prema Nikšiću. Plan je bio da se droga prebaci u BiH, ali je crnogorska policija sprečila njen tranzit.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti predati istražnom sudiji Višeg suda u Podgorici.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.