Bukurešt, prekršena pravila o bezbednosti u noćnom klubu?

Izvor: RTS, 31.Okt.2015, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bukurešt, prekršena pravila o bezbednosti u noćnom klubu?

Rumunski predsednik Klaus Johanis izjavio je da postoje indicije da su ignorisana pravila o bezbednosti u podzemnom noćnom klubu u Bukureštu, gde je u požaru i stampedu život izgubilo 27 mladih i skoro 200 povređeno.
"Tužan sam, ali i revoltiran da tragedija ove razmere može da se dogodi u Bukureštu. Nezamislivo je da je moglo da bude toliko mnogo ljudi na tako malom prostoru i da se tragedija dogodila >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tako brzo, jer su, jednostavno, pravila ignorisana", rekao je rumunski predsednik.

Klaus Johanis je, posle obilaska mesta nesreće, naveo da već postoje indicije da zakonski propisi nisu bili poštovani.
"Nadam se da su vlasti sprovele svoju istragu brzo i tačno", dodao je rumuniski predsednik.
Istražitelji su počeli da prikupljaju dokaze na licu mesta i razgovaraće sa svedocima, naveo je portparol kancelarije tužioca za agenciju AFP.
U noćnom klubu je, u vreme nesreće, bilo do 400 mladih na koncertu rok grupe "Doviđenja gravitaciji".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.