Bujice pomerile minska polja

Izvor: Studio B, 19.Maj.2014, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bujice pomerile minska polja

Centar za uklanjanje mina BiH upozorava stanovništvo da su vodene bujice i klizišta pomerili pojedina minska polja i odneli znakove koji upozoravaju na opasnost od mina.

Iz BHMAK-a saopšteno je da je reka Krivaja u Olovu odnela minske oznake sa obeleženih minski sumnjivih područja, dok su se na području Bosanske Krupe mine pokazale na jednom klizištu, gde su timovi BHMAK-a izvrišli obeležavanje minskim oznakama.

Na području opštine Visoko, kod plinske stanice >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << u Semizovcu, stavljena je oznaka za neeksplodirana ubojita sredstva (NUS), kao i na mestu gde se rijeka Lubina uliva u reku Bosnu.

Timovi BHMAK-a su na terenu u Olovu i Visokom, da bi obnovili minske oznake.

Svi operativni timovi Centra prisutni su na poplavljenim područjima gde se voda povukla, s ciljem prikupljanja informacija o promenama granica minski sumnjive površine koje su prouzrokovale vodene bujice i klizišta.

"Traži se međunarodna pomoć na dodatnoj opremi i satelitskim snimcima aktuelnog stanja u BiH, a u toku je uspostavljanje saradnje sa centrima za deminiranje iz Hrvatske i Srbije, oko formiranja specijalnog kriznog tima na nivou regije, za krizna područja", ističe se u saopštenju.

Iz BHMAK-a apeluju na građane poplavljenih područja i područja pogođenih klizištima da dostave ovom centru i civilnim zaštitama u BiH informacije ukoliko uoče minsko-eksplozivna sredstva i da ih ne diraju.

Građani se mole da, do dolaska stručnih timova za deminiranje, privremenim oznakama obeleže lokaciju na kojoj se nalaze minsko-eksplozivna sredstva.

 

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Opasnost od mina koje donosi voda

Izvor: Akter, 20.Maj.2014, 16:52

Centar za uklanjanje mina u BiH upozorio je da su poplave pokrenule mine i odnele znakove kojima su bila obeležena opasna područja

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.