Bugarskoj nije potreban sporazum sa MMF-om

Izvor: S media, 15.Maj.2010, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarskoj nije potreban sporazum sa MMF-om

Bugarskoj nisu potrebni nikakvi sporazumi sa Medjunarodnim monetarnim fondom (MMF), upozorio je danas poznati ekonomista Stiv Hanke, reagujući na učestale diskusije "za" i "protiv" Fonda u toj zemlji.

Prema njegovim rečima, sporazum sa MMF-om stvorio bi utisak da država nema kapaciteta i snage da se suoči sa problemima.

"U slučaju kada jedna zemlja krene ka bankrotstvu i nikako ne može na izmiruje obaveze, može se misliti o spoljnom zajmu, ali to je zaista poslednja >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << nada, kada se sve mogućnosti iscrpu", dodao je on i istakao da ni sporazum sa MMF-om nije garancija uspeha.

Hanke je kao primer naveo Rusiju tokom 1998. i Argentinu 2001. godine.

"Potpisan je sporazum sa Fondom kao poslednja nada, ali on nije rešio njihove probleme", upozorio je on.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.