Izvor: B92, 25.Dec.2010, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budva: Pritvor za funkcionere

Budva -- Privedenima u policijskoj akciji u Budvi, među kojima su i predsednik i potpredsednik Opštine Rajko Kuljača i Dragan Marović, određen je dvodnevni pritvor.

Crnogorsko tužilaštvo tereti budvanske funkcionere i njihove saradnike da su oštetili državu i opštinu i pribavili imovinsku korist od 11,1 milion evra.

Budvanski čelnici Rajko Kuljača i Dragan Marović (rođeni brat Svetozara Marovića), osumnjičeni su da su zloupotrebom položaja pribavili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << imovinsku korist za firmu "Zavala invest", a opštini Budva naneli štetu.

U Budvi je održan protest podrške uhapšenim čelnicima tog grada Rajku Kuljači i Draganu Maroviću.

Ispred zgrade Skupštine Opštine Budva okupilo se više stotina građana u znak protesta zbog njihovog hapšenja, a na zgradi opštine istaknuti su transparenti sa porukama "Zakon mora biti jednak za sve", "Budvu niko ne može uhapsiti", "Hapsite poštene ljude kao kriminalce", javio je Radio Crne Gore.

Kuljača i Dragan Marović, brat vicepremijera u ostavci Svetozara Marovića, uhapšeni su u petak ujutro po nalogu državnog tužioca zbog sumnji da su zloupotrebili položaj u slučaju gradnje luksuznih apartmana na rtu Zavala kod Budve i nanijeli višemilionsku štetu gradu, a sebi pribavili imovinsku korist.

Kuljača i Marović su pred tužiocem negirali optužbe i njima je nakon višesatnog saslušanja, kao i još osomorici njihovih partnera, određen pritvor od 48 sati.

Okupljenim građanima se obratio predsjednik lokalnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Boro Lazović.

Brat uhapšenog potpredsendika opštine, odlazeći vicepremijer Svetozar Marović ocenio je da je on "politička meta" svemu što je prethodilo hapšenjiima i pozvao nadležne da njega privedu i osude po kratkom postupku, "ako će to biti dobro za Crnu Goru i u skladu sa njenim zakonima".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.