Budva: Kraljevi Abu Dabija, milioni Singapura

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Sep.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budva: Kraljevi Abu Dabija, milioni Singapura

BUDVA - Prema procenama zvaničnika u opštini Budva, na području budvanske rivijere u narednih nekoliko godina u izgradnju turističkih naselja i elitnih hotela visoke kategorije biće uloženo oko 12 milijardi evra, što znači da je ova poznata turistička regija veoma interesantna za strane investitore.

Pored već rekonstruisanih i sagrađenih luksuznih hotela sa četiri i pet zvezdica, kao što su hoteli "Splendid", "Kvin of Montenegro", "Berostar >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << belvi" i "Mediteran" u Bečićima, "Palas" u Petrovcu na moru i "Avala" u Budvi, rivijera sunčanih plaža će u nekoliko narednih godina imati nove ekskluzivne hotele koje će graditi i njima rukovoditi poznati svetski brendovi, kao što su "Hilton", "Šeraton", "Kempinski", "Meriot", "Dolčester" i drugi.

Trenutno najveću investiciju na budvanskoj rivijeri predstavlja izgradnja velikog turističkog hotelskog naselja "Astra Montenegro" na rtu Zavala kod Budve gde ruska kompanija "Miraks" planira da uloži ukupno 500 miliona evra.

Kraljevi Abu Dabija

U naredne dve godine u hotelsko-turističkom preduzeću "Budvanska rivijera" biće uloženo više od četiri milijarde evra, a kraljevska porodica iz Abu Dabija u rekonstrukciju i modernizaciju turističkog naselja "Slovenska plaža" u Budvi uložiće dve milijarde evra. Pored ostalog, ta kraljevska porodica planira da na Slovenskoj plaži izgradi i dva nova super moderna hotela sa 25 i 27 spratova.

Milioni Singapura

Singapurska kompanija "Aman Rizorts" u rekonstrukciju grada hotela "Sveti Stefan" i hotela "Miločer", kao i izgradnju novog hotela "Kraljičina plaža" u Miločeru, uložiće, kako je planirano, više od 200 miliona evra.

Golf tereni, bazeni...

Belgijski investitor Žan Luk Dumortije će uskoro na brdu Spas iznad Budve početi izgradnju golf terena i luksuznog hotela, a investicija će dostići 100 miliona evra.

Takođe, u podnožju brda Spas investitori iz Holandije i Makedonije počeli su zajedničku izgradnju luksuznog hotela "Serbona" sa najmanje pet zvezdica, a ova investicija košta najmanje stotinu miliona evra.

Na lokalitetu Smokvica kod Reževića, između Svetog Stefana i Petrovca na moru, ruska kompanija "Vas invest" gradiće savremeno turističko naselje u koje će uložiti najmanje 200 miliona evra.

Šeratoni i Hiltoni

Na bečićkoj plaži krajem ove godine planirano je da počne izgradnja hotela "Šeraton" i "Hilton", a za izgradnju luksuznih hotela najviše kategorije zainteresovana je i poznata svetska kompanija "Dolčester".

Predstavnici opštine Budva i vlade Crne Gore već duže pregovaraju sa nekoliko značajnih investitora iz inostranstva oko izgradnje hotelsko-turističkih naselja na prostoru Jaza i Buljarica, a u toku su pregovori sa investitorima zainteresovanim za izgradnju turističko-hotelskih sadržaja na lokacijama Bečići, Drobni pijesak i Crvena glavica.

Zanimljivo je da je prošle godine u opštini Budva, po osnovu prodaje nekretnina ostvaren promet od 600 miliona evra, dok se ove godine, zahvaljujući velikom interesovanju investitora iz inostranstva, očekuje nekoliko puta više sredstava.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.