Branka Milić na sigurnom, Srbija ćuti

Izvor: Mondo, 11.Dec.2018, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Branka Milić na sigurnom, Srbija ćuti

Crnogorski premijer Duško Marković izjavio je da još nije stigao odgovor Ministarstva spoljnih poslava Srbije na zahtev da nadležni državni organi Crne Gore uđu u Ambasadu Srbije, gde se krije jedna od optuženih za pokušaj terorizma.

Foto: MONDO

Marković je kazao u međuvremenu bilo razgovora dvojice šefova diplomatija šefova na marginama međunarodnih susreta u vezi sa slućajem Branke Milić.

"Nije napravljen neki napredak. Bićemo strpljivi i >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << čekaćemo reakciju zvanične Srbije i u zavisnosti od te reakcije postupićemo u skladu sa našim interesima i zakonodavstvom“, kazao je Marković novinarima u Danilovgradu.

Slučaj Branke Milić: Srbija "prati situaciju"

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore tražilo je od ambasade Srbije u Podgorici da omogući ulazak nadležnih organa u prostorije tog diplomatskog predstavništva u kojima se nalazi Milić, srpska državljanka koju Crna Gora optužuje za pokušaj terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora u toj zemlji, u oktobru 2016.

Viši sud u Podgorici naredio je izdavanje poternice za Brankom Milić.

Nezadovoljna što je sud odbio njen zahtev za izuzeće veštaka, Milić je 23. novembra napustila suđenje i pomoć tražila u Ambasadi Srbije.

U međuvremenu je na suđenju za pokušaj terorizma specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao da sumnja da je bekstvo Milić organizovano. Zbog toga su saslušani funkcioner i vozač Demokratskog fronta.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Marković: Čekamo stav Srbije o Branki Milić, nema napretka

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Dec.2018

Crnogorski premijer Duško Marković izjavio je da još nije stigao odgovor Ministarstva spoljnih poslova Srbije na zahtjev da nadležni državni organi Crne Gore uđu u Ambasadu Srbije, gdje se krije jedna od optuženih za pokušaj terorizma Branka Milić. Kako je rekao u međuvremenu je bilo razgovora...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.