Branimir Glavaš se nije pojavio na ročištu

Izvor: S media, 20.Sep.2010, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Branimir Glavaš se nije pojavio na ročištu

Branimir Glavaš, osudjen u Hrvatskoj zbog zločina nad Srbima, nije se danas pojavio na ročištu u Sudu BiH u Sarajevu na kojem su strane u postupku iznosile argumente o njegovoj zatvorskoj kazni.

Tužilaštvo BiH smatra da Sud BiH treba da potvrditi kaznu od osam godina zatvora iz Hrvatske, dok Glavašev advokat Nikica Gržić traži izricanje niže kazne.

Veće Suda BiH održalo je javnu sednicu na kojoj je razmatran slučaj Glavaša koji >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je u Hrvatskoj osudjen na osam godina zatvora zbog ratnih zločina nad Srbima 1991. godine u Osijeku.

Vanraspravno veće Suda BiH će naknadno doneti odluku o izvršenju zatvorske kazne za Glavaša.

Ministarstvo pravosudja BiH je nedavno dobilo iz Hrvatske zahtev za izvršenje zatvorske kazne Branimira Glavaša. Taj zahtev Hrvatske prosledjen je Sudu BiH u dalju zakonsku proceduru.

Glavaš ima državljanstva BiH i Hrvatske. On je pobjegao u BiH u maju 2009. godine, uoči izricanja prvostepene presude na Županijskom sudu u Zagrebu.

Sporazumom o medjusobnom izvršenju sudskih odluka u kaznenim stvarima, koji su BiH i Hrvatska potpisale u februaru, onemogućeno jeosobama s dvojnim državljanstvom da se skrivaju u drugoj zemlji u kojoj nisu osudjene.

(Beta)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BRANIMIR GLAVAŠ NIJE SE POJAVIO NA ROČIŠTU U SUDU BIH

Izvor: Kurir, 20.Sep.2010

SARAJEVO - Branimir Glavaš, osuđen u Hrvatskoj zbog zločina nad Srbima, nije se danas pojavio na ročištu u Sudu BiH u Sarajevu na kojem su strane u postupku iznosile argumente o njegovoj zatvorskoj kazni...SARAJEVO  - Branimir Glavaš, osuđen u Hrvatskoj zbog zločina nad Srbima, nije se danas...

Nastavak na Kurir...

Hrvatska nezadovoljna vođenjem slučaja Glavaš

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Sep.2010

Vijeće Suda BiH razmotrilo je slučaj Branimira Glavaša koji je u Hrvatskoj pravomoćno osuđen na osam godina zatvora zbog ratnih zločina nad srpskim civilima u Osijeku 1991. godine, no hoće li sud potvrditi tu kaznu ili je smanjiti znat će se idućih dana, a najkasnije za dva tjedna.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Za Glavaša zatraženo osam godina zatvora

Izvor: RSplaneta.com, 21.Sep.2010, 15:58

Tužilaštvo BiH zatražilo je juče od Suda BiH da potvrdi kaznu od osam godina zatvora za Branimira Glavaša, koju je u Hrvatskoj dobio zbog ratnih zločina počinjenih nad Srbima u Osijeku 1991. godine, a Sud bi odluku trebalo da donese do kraja ove sedmice.Rekla je to "Glasu Srpske" portparol Suda...

Nastavak na RSplaneta.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.