Bramerc: Hapšenja u Srbiji znak bolje regionalne saradnje

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Mar.2015, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bramerc: Hapšenja u Srbiji znak bolje regionalne saradnje

Glavni tužilac Haškog tribunala Srež Bramerc izjavio je danas da je hapšenje osam osoba u Srbiji, optuženih za zločine u Srebrenici, veoma pozitivan razvoj događaja i potvrda da se poboljšava regionalna saradanja tužilaštava na hapšenju i procesuiranju osumnjičenih za ratne zločine.

Navodeći da je Haški tribunal "pružio određene informacije u vezi sa ovim slučajem", Bramerc je u Banjaluci rekao da nije bilo nikakvog političkog pritiska da se te osobe uhapse.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
"U svakom slučaju, time se neće baviti Haški tribunal. To je predmet na kome su radile kolege iz BiH i iz Beograda i svakako će se njime baviti lokalno sudstvo", dodao je Bramerc.

Glavni tužilac Haškog tribunala danas je u Banjaluci razgovarao sa predstavnicima nevladinih udruženja iz Republike Srpske, koja okupljaju žrtve iz proteklog rata u BiH.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Bramerc: Hapšenja potvrda regionalne saradnje

Izvor: Blic, 18.Mar.2015

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc smatra da je današnje hapšenje osam osoba u Srbiji, osumnjičenih za ratne zločine na području Srebrenice, veoma pozitivan razvoj dogadjaja i potvrda da se poboljšava regionalna saradnja tužilaštava na hapšenju i procesuiranju osoba osumnjičenih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.