Bivši rumunski premijer optužen za korupciju

Izvor: RTS, 20.Jan.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši rumunski premijer optužen za korupciju

Adrian Nastase optužen je za zloupotrebu službenog položaja jer je za finasiranje svoje predsedničke kampanje 2004. godine uzeo dva miliona dolara od države.

Adrian Nastase

Bivši rumunski premijer Adrian Nastase tereti se za neovlašćeno korišćenje dva miliona dolara državnog novca kako bi finansirao svoju predsedničku kampanju 2004. godine, a ukoliko se optužnica dokaže, preti mu kazna do pet godina zatvora.

Raniji pokušaji da se Nastase, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << uticajni član vladajuće Socijaldemokratske partije (PSD), optuži za korupciju bili su osujećeni u parlamentu, podsetio je Rojters.

Nastase koji se na mestu premijera Rumunije nalazio od 2000. do 2004. godine, odbacuje sve optužbe, navodeći da su one neosnovane i politički motivisane.

Bivši predsednik Socijaldemokratske partije optužen je da je koristio moć i uticaj da pribavi novac, stvari i druge vidove koristi.

Nastase je ranije već bio optuživan za ucene, primanje mita u vrednosti od 1,4 miliona evra, kao i davanje mita da bi se sakrile moguće zloupotrebe.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.