Bivši bugarski ministar optužen da je oštetio državu

Izvor: RTS, 10.Maj.2017, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši bugarski ministar optužen da je oštetio državu

Bugarski tužioci optužili su nekadašnjeg ministra spoljnih poslova Danijela Mitova za loše upravljanje kojim je oštetio državu za 500.000 leva (oko 277.000 američkih dolara).
Tužioci kažu da je Mitov, koji je bio ministar spoljnih poslova od 2014. do 2016. godine, sklopio ugovore sa ministarstvom poljoprivrede u kojima nije zamišljena nikakva kontrola cena, što je dovelo do finansijskih gubitaka.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Mitov je u ugovorima naveo istu kompaniju koju je ministarstvo poljoprivrede koristilo za zakazivanje hotela i za kupovinu avionskih karata.
Navodi se da je Mitov, koji je demantovao krivicu, trebao da koristi odvojenu javnu nabavku za te usluge, a tužioci dodaju da nekoliko bugarskih ministarstava koristi slične metode godinama, prenosi Rojters.
"Ne mogu da shvatim na šta se odnose ove optužbe, jer ako postoji neki prekršaj za to je odgovorna kompanija koja je u određenom momentu naplatila ministarstvima više cene", rekao je Mitov.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Bivši bugarski ministar optužen da je oštetio državu

Izvor: Blic, 11.Maj.2017, 00:12

Bugarski tužioci danas su optužili bivšeg ministra spoljnih poslova Daniela Mitova za loše upravljanje kojim je državu oštetio za 500.000 leva (oko 277.000 američkih dolara)...Tužioci kažu da je Mitov, koji je bio ministar spoljnih poslova 2014. do 2016. godine, sklopio ugovore sa ministarstvom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.