Bingulac pozvan na razgovor, traži se pristup ambasadi

Izvor: Mondo, 29.Nov.2018, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bingulac pozvan na razgovor, traži se pristup ambasadi

Crna Gora zatražila od ambasade Srbije u Podgorici da se njenim nadležnim organima omogući ulazak u prostorije diplomatskog predstavništva, u koje je pobegla Branka Milić, jedna od optuženih u pokušaju terorizma na dan izbora 2016.

Foto: MONDO

Povodom aktuelne situacije u vezi sa Brankom Milić, koja se nalazi u prostorijama Ambasade Srbije u Podgorici, Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore pozvalo je danas srpskog ambasadora Zorana Bingulca na razgovor. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

"Tom prilikom, državni sekretar u Ministarstvu vanjskih poslova ambasador Zoran Janković uručio je, u skladu sa Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima, ambasadoru Bingulcu notu sa zahtevom da Ambasada Republike Srbije omogući pristup i ulazak nadležnih organa Crne Gore u prostorije Ambasade", saopštilo je Ministarstvo vanjskih poslova.

Pristup i ulazak nadležnih organa Crne Gore u prostorije ambasade, kako se pojašnjava, zatražen je u skladu sa nacionalnom poternicom raspisanom za optuženom Milić po naredbi Višeg suda u Podgorici.

Viši sud naredio: Potjernica za Brankom Milić

"Ambasador Janković je zatražio što brži odgovor Republike Srbije i podvukao da će Ministarstvo vanjskih poslova i drugi nadležni organi i dalje postupati u skladu sa međunarodnim pravom, pravnim poretkom Crne Gore i diplomatskom praksom u cilju omogućavanja nesmetanog vođenja sudskog postupka. Ambasador Bingulac je istakao da ceni diplomatski pristup Crne Gore povodom ovog slučaja, te da će Ambasada Srbije uručena dokumenta promptno procesuirati nadležnim organima Republike Srbije i da će povratno informisati Ministarstvo vanjskih poslova čim dobiju zvaničan odgovor", navode iz MVP.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.