BiH: Uhapšene dve osobe povezane s napadom

Izvor: S media, 30.Okt.2011, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH: Uhapšene dve osobe povezane s napadom

Dva lica, koja se sumnjiče da su u vezi sa terorističkim napadom na objekat ambasade SAD, lišena su slobode, a u narednim danima biće odlučeno da li će za njih biti zatražena mera pritvora, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo BiH saopštilo je danas da su uhapšene dve osobe, koje se sumnjiče da su povezane sa napadom na ambasadu SAD u Sarajevu, a da će narednih dana biti odlučeno da li će za njih biti zatražen pritvor
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
U saopštenju tužilaštva se navodi da su uhapšeni lišeni slobode juče, javili su mediji u BiH.

Kako saznaje Radio Slobodna Evropa, dvojica uhapšenih Dino Pečenković i Ahmet Spahić su potvrdili da su u petak, pre napada, dovezli Mevlida Jašarevića u Sarajevo gde je pucao na američku ambasadu, za šta im je plaćeno.

Završeno saslušanje Jašarevića

Jašarević ispalio 105 metaka (VIDEO)

Mandić: Organizovani kriminal plaća vehabije

Federalna televizija je jutros javila da su u Gornjoj Maoči kod Brčkog uhapšene dve osobe u vezi sa napadom u Sarajevu, koji je izveo Jašarević (23) iz Novog Pazara, pripadnik vehabijskog pokreta.

On je u petak popodne iz "kalašnjikova" pucao na zgradu ambasade SAD i ranio jednog radnika obezbeđenja, a zatim je u intervenciji policije i sam ranjen u nogu.

Državni tužilac BiH Dubravko Čampara saslušao je ranije danas Jašarevića, a sutra će zvanično predložiti pritvor od 30 dana.

Po nalogu Tužilaštva BiH, agencije za sprovođenje zakona u BiH nastavljaju obimne istražne aktivnosti, kako bi se utvrdili svi detalji u vezi sa ovim terorističkim napadom.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.