Beč, razbijena srpsko-crnogorska narko-banda

Izvor: RTS, 27.Sep.2015, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beč, razbijena srpsko-crnogorska narko-banda

Austrijska policija, u saradnji sa kolegama iz Srbije i Crne Gore, razbila je međunarodnu narko-bandu.
Nakon višemesečne intenzivne istrage, Kriminalistička služba Beča zabeležila je ogroman uspeh u borbi protiv narko-kriminala, prenosi Tanjug.

U razbijanju srpsko-crnogorske bande uhapšeno je 18 osoba, zaplenjeno 3,9 kilograma heroina, 4,5 kilograma spida, 5.200 ekstazi tableta, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 550 grama kokaina, 39 kilograma sredstava za obradu narkotika, kao i 60.000 evra u gotovini i tri pištolja.
Istraga je počela na jesen prošle godine, a u saradnji sa srpskim i crnogorskim kolegama austrijski kriminalisti uspeli su da razotkriju članove bande, te je prvo hapšenje usledilo novembra prošle godine.
U Beču su hapšeni pretežno "vojnici", koji su delovali kao posrednici ili prodavci na ulici, odnosno za čuvanje i pakovanje narkotika.
Šefovi bande delovali su iz Srbije i Crne Gore, ali je jedan od glavnih osumnjičenih, kako je danas saopštila policija, uhapšen u jednom stanu u Beču.
Ova banda, kako ističe policija, bila je profesionalno organizovana. Čim bi čuvari reda uhapsili jednog od članova, u roku od par dana bilo bi obučeno "novo osoblje".
Kao skladišta za narkotike služilo je više stanova u Beču, a prodaja se odvijala uvek između 12 i 20 časova.
Gram heorina prodavan je za 35 do 40 evra.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

U Austriji razbijena srpsko-crnogorska narko-banda

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Sep.2015

BEČ - Austrijska policija, u saradnji sa kolegama iz Srbije i Crne Gore, razbila je međunarodnu narko-bandu. Nakon višemjesečne intenzivne istrage, Kriminalistička služba Beča zabilježila je ogroman uspjeh u borbi protiv narko-kriminala...U razbijanju srpsko-crnogorske bande uhapšeno je 18 osoba,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.