Balkanci koje su oteli gusari su dobro

Izvor: Mondo, 25.Sep.2018, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Balkanci koje su oteli gusari su dobro

Dvanaestočlana posada švajcarskog teretnog broda, koju su oteli nigerijski gusari, a u kojoj su po jedan državljanin BiH, Hrvatske i Slovenije, su dobro, javljaju hrvatski i bosanski mediji.

Foto: MONDO, Lana Stošić ilustracija

Švajcarska kompanija Mašoel potvrdila je napad na svoj teretni brod Glarus u nigerijskim vodama. Brod je prevozio pšenicu od Lagosa do Port Harkorta.

"Iako se još ne zna tačno gde su, oteti članovi posade, oni su dobro, i >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << najvjerovatnije će otmičari za njih tražiti novac", rekli su gosti u emisiji Otvoreno na HRT-u.

Švajarci su angažovali poseban tim kako bi obezbedili oslobađanje 12 članova posade, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Slovenije u ponedeljak, potvrđujući da je slovenački državljanin među zarobljenima, preneo je portal Radio Sarajeva.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Članovi posade koje su oteli pirati su dobro

Izvor: B92, 25.Sep.2018

Sarajevo, Zagreb -- Članovi posade švajcarskog teretnog broda koje su oteli nigerijski gusari, među kojima su državljani BiH, Hrvatske i Slovenije, su dobro, javljaju mediji...Švajcarska kompanija "Mašoel" potvrdila je napad na svoj teretni brod "Glarus" u nigerijskim vodama. Brod je prevozio pšenicu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.