BRČKO: Savski nasip pukao, gradu preti pravi potop!

Izvor: Studio B, 19.Maj.2014, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRČKO: Savski nasip pukao, gradu preti pravi potop!

„Savski nasip u opštini Orašje u Brčko distriktu je pukao. Reka Sava se izlila, pa ovom području preti veliki problem i potop jer se velika količina vode izliva," rekao je Anto Domić, gradonačelnik Brčko distrikta.

„Ekstremno velike količine vode izlaze iz rijeke Save i razlijevaju se duž Posavine pa će se morati preduzeti još oštrije mjere spasavanja ljudi", naglasio je Domić.

Domić je rekao da će mnoga sela potopiti voda pucanjem savskog nasipa >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << u Orašju.

U Vučilovcu nema ni jedne kuće koja nije pod vodom, tako da je evakuacija u tom naselju prioritet, jer je prilaz Vučilovcu moguć jedino čamcem.

Za sada nema podataka o žrtvama, ali situacija nije mi malo ohrabrujuća, kaže Domić.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

U toku sanacija nasipa na Kopanicama

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Maj.2014

BRČKO - Gradonačelnik Brčko distrikta Anto Domić rekao je da još nema vidljivih rezultata operacije zatvaranja probijenog savskog nasipa na Kopanicama, koja je počela ranije danas.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.