BIH: Optužnica protiv Višnje Aćimović za ratne zločine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jan.2017, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BIH: Optužnica protiv Višnje Aćimović za ratne zločine

Tužilac Posebnog odeljenja za ratne zločine Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Višnje Aćimović zvane "Beba", rođene 1972. godine u Kladnju, državljanke BiH i Republike Srbije.

Optužena se tereti da je za vreme oružanog sukoba između teritorijalne odbrane BiH i vojske RS na teritoriji opštine Vlasenica, početkom juna 1992. godine, postupala suprotno pravilima međunarodnog humanitarnog prava kršeći odredbe ženevskih konvencija, prenosi "Klix.ba".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Aćimović se tereti da je zajedno sa više pripadnika vojske RS, u oblasti Mračni dol (Mračnica) koji se nalazio u neposrednoj blizini logora Sušica u opštini Vlasenica, svesno i voljno, zajedno sa još jednim vojnikom, lično učestvovala u ubistvu 37 muškaraca bošnjačke nacionalnosti koji su prethodno dovezeni autobusom iz zatvora koji se nalazio iza zgrade suda u Vlasenici.

Optužena se tereti da je pucanjem iz vatrenog oružja streljala žrtve koje su bile svega nekoliko metara udaljene od autobusa.

Tela žrtava pronađena su i ekshumirana 2000. godine, na istom mestu gde su streljani.

Optužena se tereti da je počinila krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva, prenosi "Klix.ba".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.