Atina: Ime sa geografskom ili vremenskom odrednicom

Izvor: Večernje novosti, 20.Maj.2018, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atina: Ime sa geografskom ili vremenskom odrednicom

Grčka vlada saopštila je da predlog za rešenje spora oko imena Makedonije treba da sadrži geografsku ili vremensku odrednicu Grčka vlada saopštila je da predlog za rešenje spora oko imena Makedonije treba da sadrži geografsku ili vremensku odrednicu. Makedonski premijer Zoran Zaev rekao je prethodno da se kao mogući kompromis razmatra Republika Ilindenska Makedonija. Međutim, grčki politički lideri koje je premijer Aleksis Cipras informisao o tome, odbacili >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << su makedonski predlog.PROČITAJTE JOŠ: Grčka opozicija odbacila ime Ilindenska Makedonija Takođe, kako ocenjuje AP, sama grčka vlada, u saopštenju povodom izjave Zaeva, izbegla je da navede tačan predlog naziva. U saopštenju se kaže da vlada u Atini pozdravlja to što Makedonija prihvata da rešenje za ime ne može da postoji bez usvajanja imena za sve upotrebe. To znači da Makedonci ne mogu jednostavno da zovu svoju zemlju "Makedonija" u domaćoj upotrebi, dok bi za međunarodnu upotrebu koristili drugo ime, navodi AP. "Mi ipak ohrabrujemo naše susede da nastave da rade na pronalaženju opšte prihvatljivog imena sa geografskom ili vremenskom odrednicom, kao što predviđa i paket predloga koje je izneo specijalni izaslanik UN Metju Nimic", navodi grčka vlada.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Grčko "ne" za makedonski predlog

Izvor: OkRadio.rs, 20.Maj.2018

Atina -- Grčka vlada saopštila je da predlog za rešenje spora oko imena Makedonije treba da sadrži geografsku ili vremensku odrednicu. Makedonski premijer Zoran Zaev rekao je prethodno da se kao mogući kompromis razmatra Republika Ilindenska Makedonija.   Međutim, grčki politički lideri...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.