Antivladini protesti u Skoplju, Bitolju i Strumici

Izvor: Večernje novosti, 16.Apr.2016, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antivladini protesti u Skoplju, Bitolju i Strumici

Ispred zgrade Specijalnog tužilaštva u Skoplju je večeras, peti dan zaredom, počeo protest protiv odluke predsednika Makedonije Đorđa Ivanova da abolira političare. Više hiljada ljudi na protestima u organizaciji 85 makedonskih nevladinih organizacija, koje podržava opozicija predvođena Socijaldemokratskim savezom Makedonije (SDSM), traže odlaganje izbora zakazanih za 5. jun i formiranje ekspertske vlade koja bi pripremila fer i kredibilne izbore. Protestima u Skoplju, koj su počeli oko >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << 19 časova prisustvuje i lider SDSM-a Zoran Zaev. Demonstranti, nezadovoljni rezultatima desetogodišnje vladavine VMRO DPMNE Nikole Gruevskog, podržali su rad Specijalnog tužilaštva za prisluškivane razgovore i skandiraju "Nema pravde, nema mira", "Ostavka", "Zatvor za fašiste". Nakon okupljanja kod Specijalnog tužilaštvam demonstranti su u protestnoj šetnji otišli pred zgradu makedonske skupštine, oko koje je raspoređena policija, kao i na više mesta u centru Skoplja. Građanski protesti s istim zahtevima su, kako prenose mediji, istovremeno počeli i Bitolju, četvrti dan zaredom, a od večeras se Skoplju i Bitolju pridružila Strumica .

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Antivladini protesti u Skoplju, Bitolju i Strumici

Izvor: Beta, 16.Apr.2016

Nekoliko hiljada demonstranata se u subotu uveče posle protesta ispred zgrade Vlade Makedonije uputilo prema sedištu vladajuće stranke, ali ih je policija sprečila da pridju bliže.Policijski kordon sprečio je demonstrante da se približe sedištu partije VMRO DPMNE u centru Skoplja i da tu iskažu...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.