Amerikanci poručili Hrvatima: Ne može

Izvor: B92, 30.Jul.2022, 20:31

Amerikanci "poručili" Hrvatima: Ne može

Ambasada SAD saopštila je danas da odbacuje nove geografske podele unutar suverene države BiH, uključujući stvaranje trećeg (hrvatskog) entiteta.

Iz Ambasade su ponovili opredeljenost za BiH kao jednu zemlju sa dva entiteta, tri konstitutivna naroda i ostalima.

"Visoki predstavnik (Kristijan) Šmit dao je strankama šest sedmica da se uključe u dijalog radi rešavanja hitnih pitanja funkcionalnosti i podele vlasti. Vreme stranaka bi bilo najbolje potrošiti na to, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << umesto na antidejtonske pretnje i razmenu zapaljivih optužbi”, navodi se u saopštenju.

Ovo saopštenje Ambasade došlo je nakon što je lider HDZ BiH Dragan Čović juče rekao da će znati na adekvatan način u skladu sa svim pravnim i političkim sredstvima da zaštiti ustavnu ravnopravnost konstitutivnog naroda i njihove legitimne predstavnike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.