Izvor: Glas javnosti, 25.Mar.2010, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alkalaj i Arnaut posetili Jurišića

BEOGRAD - Ministar inostranih poslova BiH Sven Alkalaj posetio je danas u Centralnom zatvoru u Beogradu Iliju Jurišića, koji je osuđen zbog napada na kolonu JNA u Tuzli 1992. godine.

Alkalaj je Jurišića posetio zajedno sa ambasadorom BiH u Srbiji Borišom Arnautom.

Ilija Jurišić osuđen je na 12 godina zatvora zbog napada na kolonu JNA u Tuzli 1992. godine, kada je ubijen najmanje 51 vojnik.

Alkalaj boravi u Beogradu gde učestvuje u radu Međunarodne konferencije >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << "Trajno rješenje za izbegla i interno raseljena lica - saradnja država regiona".

Arnautu je ovo druga poseta Jurišiću u zatvoru. Prethodno je Arnaut, odmah nakon što je početkom marta preuzeo dužnost ambasadora u Beogradu, posetio Jurišića.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beograd: Alkalaj u zatvoru posjetio Jurišića

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Mar.2010

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Sven Alkalaj posjetio je danas Iliju Jurišića, koji je zatvoren u Srbiji od 2007. godine. Prošle godine osuđen je pred sudom u Beogradu na 12 godina zatvora pod optužbom da je odgovoran za napad na kolonu bivše JNA u Tuzli. Uz Alkalaja je u posjetu...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.