Alija pozdravlja mudžahedine na arapskom (VIDEO)

Izvor: Mondo, 20.Dec.2017, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alija pozdravlja mudžahedine na arapskom (VIDEO)

Televizija Republike Srpske u posedu je neobjavljenog snimka na kojem komandant Trećeg korpusa tzv. Armije RBiH Sakib Mahmuljin, nakon okupacije Vozuće, postrojava mudžahedine.

Foto: YouTube%screenshot

Iz snimka je vidljivo i da je znao da ova ekstremna jedinica drži srpske zarobljenike. Razgovarali su o brojnim temama, ali ne i tome kako treba postupati sa zarobljenim Srbima.

Na snimku se vide Mahmuljin i Alija Izetbegović ispred postrojenih jedinica >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koje Izetbegović pozdravlja na arapskom jeziku i mudžahedini koji otpozdravljaju, prenosi RTRS.

Iako ih je Alija Izetbegović vidio postrojene, komandant Trećeg korpusa tzv. Armije RBiH Sakib Mahmuljin, u raportu je dodatno potvrdio da su u napadu na Vozuću učestvovali mudžahedini. Pred kamerom se pohvalio da je među napadačkim jedinicama njegovog korpusa i odred El mudžahid.

"To su Prvi manevarski bataljon iz Zenice, 372. oslobodilačka brigada iz Tešnja, Sedma muslimanska, Specijalni diverzantski odred, kompletna 329. koja je bila ovdje, Treći manevarski i odred El mudžahid", naveo je Mahmuljin, odgovarajući Izetbegoviću na pitanje koje su jednice u pitanju.

Na snimku komandant mudžahedina Izetbegovića i Mahmuljina informiše da su zarobili srpskog borca, to jest četnika, kako ga oslovljava.

Ni jedan ni drugi mudžahedine nisu upozorili kako treba postupati sa zarobljenicima.

Prešli su na temu doseljavanja Srebreničana u Vozuću. Nisu reagovali ni kad su, kako pred sudom tvrde bošnjački oficiri, pismeno obavešteni da su mudžahedini od vojne policije oteli 60 srpskih zarobljenika.

Prilog televizije Republike Srpske:



Izvor: YouTube/screenshot

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.