Akcija hapšenja zbog balkanske rute

Izvor: B92, 15.Mar.2013, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcija hapšenja zbog balkanske rute

Zagreb -- Dve osobe uhapšene su u zagrebačkom naselju Vrbani u međunarodnoj akciji slamanja dela takozvane "balkanske rute" trgovine narkoticima.

Tim "krakom", kako piše Jutarnji list, švercovane su iz Makedonije velike količine marihuane kroz Srbiju, BiH, Hrvatsku i Sloveniju prema Zapadu.

U stanu na Vrbanima uhapšeni su Suljo Š. (37) i Adis S, državljani BiH. Suljo Š. jedna je od ključnih karika zeničke narkomafije, navodi list.

U konkretnom slučaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << policija je nadzirala pošiljku 20 kilograma marihuane iz Makedonije, a budući da su dileri sve vreme bili pod nadzorom, snimljen je svaki njihov korak, od Makedonije do Vrbana.

Ipak, u finalizaciji akcije osumnjičeni su se zabarikadirali pa je zatražena pomoć specijalaca.

Za Suljom Š. je već dve godine na snazi poternica Opštinskog suda u Zenici zbog izbegavanja trogodišnje zatvorske kazne.

Akcija je u toku, a prema nezvaničnim informacijama lista na području Zagreba su uhapšena još dvojica članova narkomafije. Dodaje se da je u toku priprema hapšenja i u drugim državama čiji su pripadnici kriminalističke policije učestvovali u ovoj policijskoj akciji.

Prema prvim informacijama, još za vreme same akcije opkoljavanja zgrade na Vrbanima, govorilo se da je reč o stanu u kojem je poslednje dane života proveo Cvetko Simić, brutalno ubijeni pripadnik srpskog obaveštajnog podzemlja. Juče je, međuitm, ta informacija demantovana.

Naime, nije potvrđeno da se Simić koristio još nekim stanom osim onim na adresi Lanište 5d. Taj su stan, kako se tvrdi, koristili i srpski kriminalci Sretko Kalinić i Miloš Simović, a pre njih i Zagrepčanin Mario Sova.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dva hapšenja u Zagrebu - slamanje balkanske narko-rute

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Mar.2013

ZAGREB -..Dve osobe uhapšene su u zagrebačkom naselju Vrbani i to je rezultat veće međunarodne akcije slamanja kraka takozvane "balkanske rute" kojom se iz Makedonije krijumčare velike količine marihuane kroz Srbiju, BiH, Hrvatsku i Sloveniju prema Zapadu, piše zagrebački "Jutarnji list"...U...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Hapšenja u Zagrebu zbog "balkanske rute"

Izvor: Akter, 15.Mar.2013

Dve osobe uhapšene su u zagrebačkom naselju Vrbani u međunarodnoj akciji slamanja dela takozvane "balkanske rute" trgovine narkoticima

Nastavak na Akter...

Slamanje "balkanske mafije": Uhapšen zenički kralj droge!

Izvor: Press, 15.Mar.2013

U stanu na Vrbanima uhapšeni su Suljo Š. (37) i Adis S, državljani BiH. Suljo Š. jedna je od ključnih karika zeničke narkomafije, navodi list...Policija je u ovom konkretnom slučaju pratila pošiljku 20 kilograma marihuane iz Makedonije, a budući da su dileri sve vreme bili pod nadzorom, snimljen...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.