Adrija ervejz nastavlja sa otkazivanjem letova

Izvor: RTS, 28.Sep.2019, 07:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Adrija ervejz" nastavlja sa otkazivanjem letova

Slovenačka avio-kompanija "Adrija ervejz" saopštila je da otkazuje većinu svojih letova za vikend i u ponedeljak zbog finansijskih problema.
"Adrija ervejz" je prethodno u utorak objavila da na dva dana obustavlja letove zbog nedostatka novca.

Kompanija navodi da je u pregovorima sa potencijalnim novim vlasnicima, prenosi Rojters.
Slovenačka agencija za civilni avio-saobraćaj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << (CAA) dala je rok avio-kompaniji "Adrija ervejz" do 2. oktobra da predstavi finansijski plan kako bi zadržala dozvolu za rad.
Šef CAA Rok Marolt je pre dva dana rekao da je "Adrija ervejzu" potrebna dokapitalizacija od nekoliko desetina miliona evra i da će avio-kompaniji biti oduzeta licenca bez daljeg razmatranja ako do navedenog datuma ne prezentuje finansijski plan.
Kako navodi Rojters, "Adrija ervejz" je poslednja u nizu malih evropskih avio-kompanija koja je upala u finansijske probleme usled prekomernog razvoja kapaciteta u avio-industriji, velike konkurencije i visokih cena goriva.
Zbog svojih finansijkih problema, avio-kompanija je otkazala 158 letova, odnosno većinu planiranih, što je pogodilo više od 3.700 putnika, dodaje britanska agencija.
Slovenija je 2016. godine prodala "Adrija ervejz" nemačkom investicionom fondu "4K invest". Kompanija je od tada prodala sve svoje avione i koristila je iznajmljene letelice za letove ka evropskim destinacijama, među kojima su Nemačka, Francuska, Holandija, Belgija, Austriji i zemlje Balkana.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Slovenačka "Adrija ervejz" obustavila letove, nema novca

Izvor: RTS, 28.Sep.2019

Slovenačka avio kompanija "Adrija ervejz" saopštila je da je obustavila sve letove planirane za danas i sutra zbog nedostatka novca. . Kako se navodi u saopštenju kompanije, rukovodstvo prevoznika je zatražilo od vlade...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.