Ader: SAD, Kanada i Kina pogodne za prijem izbeglica

Izvor: Studio B, 07.Okt.2015, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ader: SAD, Kanada i Kina pogodne za prijem izbeglica

SAD, Kanada i Kina su bezbedne zemlje "i stoga pogodne za prijem izbeglica", izjavio je mađarski predsednik Janoš Ader.

Nakon sastanka sa hrvatskom predsednicom Kolindom Grabar-Kitarović, Ader je rekao da su SAD "do sad primile 1.500 sirijskih izbeglica".

Grabar-Kitarović je kazala da izbeglička kriza "baca senku" na prijateljstvo između Mađarske i Hrvatske, ali se složila sa Aderom da to ne treba da uništi tradicionalno jake odnose dve države, preneo je AP.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << />
Mađarski premijer Viktor Orban i drugi zvaničnici pozvali su države izvan Evrope da prihvate svoj deo izbeglica u sistemu globalnih kvota.

Ove godine, više od 340.000 migranata i izbeglica ušlo je u Mađarsku, koja je podigla ograde na svojim južnim granicama sa Srbijom i Hrvatskom u nastojanju da kontroliše njihov priliv, navela je američka agencija.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

MAĐARSKI PREDSEDNIK: Migranti mogu da idu u Kinu, Kanadu ili Ameriku, to su isto bezbedne zemlje

Izvor: Kurir, 07.Okt.2015

Janoš Ader rekao da su do sada SAD primile samo 1.500 izbeglica...BUDIMPEŠTA, 7. oktobra (Tanjug) - SAD, Kanada i Kina su bezbedne zemlje "i stoga pogodne za prijem izbeglica", izjavio je danas mađarski predsednik Janoš Ader...Nakon sastanka sa hrvatskom predsednicom Kolindom Grabar-Kitarović, Ader...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.