A šta na presudu kažu političari u BiH

Izvor: Mondo, 31.Mar.2016, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

A šta na presudu kažu političari u BiH

Na presudu Vojislavu Šešelju među prvima reagovali supredsednik Republike Srpske i Predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić .

Foto: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da nije iznenađen sadržajem presude Vojislavu Šešelju, jer je još iz procesa suđenja bilo potpuno jasno da je Tužilaštvo Haškog tribunala pokrenulo još jedan neutemeljen i politički, a ne pravni proces.

"Izricanje presude >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Šešelju danas u Haškom tribunalu potvrdilo je sav besmisao "međunarodne pravde" koja se pokušala promovisati putem ovog tribunala. Jer, kako drugačije objasniti činjenicu da jedno iscrpljujuće, maratonsko suđenje, kakvo je imao Šešelj, dobije ovakav epilog", ocenio je Dodik.

Predsednik Srpske smatra da Šešelju treba odati priznanje za istrajnost, sposobnost i spremnost da, iz potpuno neravnopravnih uslova i nefer suđenja, izađe kao pobednik.

"Siguran sam da će haški proces protiv Vojsilava Šešelja dati veoma značajan doprinos pravnoj nauci, ali i da će poslužiti kao još jedan dokaz pravnog beščašća koje godinama promoviše Haški tribunal. Odlazeći dobrovoljno u Hag kazao je da ide da pobedi Haški tribunal. I pobedio je", zaključio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić izjavio je danas da ne razume kako je Raspravno veće Haškog tribunala moglo da donese oslobađajuchu presudu Vojislavu Šešelju kada je, kako kaže, jasno da je reč o osobi koja je dokazano učestvovala u agresiji BiH.

"Ne mogu da razumem da neko ko je dokazano učestvovao u agresiji na BiH bude oslobođen", kazao je Zvizdić novinarima u Sarajevu neposredno nakon što je veche Haškog suda oslobodilo Šešelja za učestvovanje u ratnim zločinima na području Hrvatske, BiH i Vojvodine.

Zvizdić je najavio da će pažljivo analizirati presudu i verovatno dodatno komentirati odluku sudskog veća, javili su mediji u BiH.

Raspravno veće Mežunarodnog krivičnog suda oslobodilo je Vojislava Šešelja po svim tačkama optužnice za ratne zločine u Hrvatskoj, Vojvodini.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.