148. dan  Tužioci, izađite pred narod!

Izvor: B92, 20.Avg.2018, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

148. dan " "Tužioci, izađite pred narod!"

Ispred zgrade Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka održavaju se protesti građana koji zahtevaju da se utvrdi stvarni uzrok smrti Davida Dragičevića.

Protestima prisustvuje i Davor, Davidov otac, koji se obratio prisutnima.

"Nečasni pripadnici MUP-a Republike Srpske su ubili moje dete", istakao je Dragičević, prenosi TV BN.

"Dragi moj sine, dušo moja, dragi moj Davide - dušo naša. 20. avgust 2018. godine. Evo dragi sine šta smo doživeli - ti, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ja i grupa za Davida. Stojimo ispred institucije koja 148 dana krije nalogodavce, egzekutore i tvoje ubice. Sine dragi, nema ni tvojih gaća - da vrate tvom tati, da ih stavi u ormar", rekao je Dragičević.

Pozvao je Želimira Lepira, glavnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i tužioca Dalibora Vreću da siđu dole i da se obrate prisutnima.

Dragičević je istakao da institucije u Republici Srpskoj ne rade za one koji ih plaćaju - za građane Republike Srpske.

"Ono što su uradili mom sinu, nisu radili ni nacisti. Ali radi ova država. Kao borac Republike Srpske i ratni vojni invalid sam doživio da mi ubiju dete - siluju ga i masakriraju ga. Doživio sam da hodam 148 dana kao klovn po trgovima i tužilaštvu - da budem inspektor, tužilac, psiholog, sudija, advokat. Juče sam možda doživeo i najteži dan u svom životu bez sina. Tada sam vidio da ga stvarno nema. Nemam s kim otići na roštilj. Uđem u sobu, njega nema. Ali neće biti ni mene", rekao je Dragičević.

Kako je kazao, ništa ga ne interesuje osim onih koje smatra krivim za smrt svog sina i da ne želi živiti bez Davida.

"Ali pre nego što mene ne bude, moraću nešto uraditi za svoje dijete. Jedino ja znam šta treba uraditi. Nemam se više kome obratiti. Uništili su 500.000 života. Svi su uz mene, ganjamo istinu i pravdu. Ne mogu otići na grob i zapaliti sveću, a živim za taj dan".

Tvrdi da je nadležnim institucijama u Republici Srpskoj rekao sve što je trebao reći o smrti svog sina. Smatra da niko ne shvata ozibljnost situacije u kojoj se nalazi.

Dragičević je naglasio da će 5. oktobra organizovati još jedno mirno okupljanje nezadovoljnih građana.

"Idem kod svojeg sina da budem s njima zauvijek - da uradim ono što sam naumio uraditi".

Ukazao je na to da će kazati imena "egzekutora i ubica".

"Reći ću imena egzekutora i ubica, pa ćemo videti šta će biti. Ako ne pobegnu. Ali naći ćemo ih na Marsu. To nije problem. Pošto mi Soroš šalje pare. Imam nekih 20 miliona maraka i mogu raditi šta hoću. A dobijam pare i od dobrih ljudi. A koliko je zločinačkih para zaključano, to ćemo jednog dana otkriti - od kraljevskog čistog kokaina", zaključio je Dragičević.

Iako su Davor Dragičević i okupljeni građani pred tužilaštvom ostali do kraja radnog vremena, očekujući tužioce Dalibora Vreću i Želimira Lepira da se obrate prisutnima, to se nije desilo. Nekolicina radnika Tužilaštva je izviždana od strane građana uz pitanje „Ko je ubio Davida Dragičevića“.

David Dragićević nestao je u noći 18. marta, a njegovo telo pronađeno je 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas kod tvrđave Kastel.

Policija je dva dana posle pronalaska tela saopštila da je smrt zadesna i da ne postoje elementi krivičnog dela.

Porodica madića od početka tvrdi da je David Dragičević otet, mučen, udavljen i da je njegovo telo potom bačeno u Crkvenu, koja je kanalizacija.

Otac mladića, Davor Dragičević, tvrdi da su njegovog sina likvidirali pripadnici MUP RS, a da najviši zvaničnici MUP RS i Okružnog tužilaštva pokušavaju da zataškaju zločin, zbog čega ih je nazvao "saučesnicima u ubistvu".

Od 26. marta se svako veče na Trgu Krajine održavaju mirni skupovi građana na kojima se traži istina i pravda za Davida Dragičevića.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.