Posni rižoto

Izvor: Prva.rs, 20.Dec.2014, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posni rižoto

Sastojci:
1 glavica crnog luka
1 šolja integralnog pirinča
1 kašika suvog začina
200 gr šampinjona
1 veća šargarepa
50 ml ulja (ako je post na vodi onda bez)
Priprema:
Iseckati ili samleti crni luk pa ga sa uljem i suvim začinom prodinstati. Kada je luk izdinstan dodati pirinač i naliti dve čaše vode i ostaviti da se kuva. Povremeno promešati, jer pirinač se lako lepi za dno posude. Kada je pirinač na pola kuvan dodati iseckane >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << šampinjone i iseckanu šargarepu, doliti još malo vode, promešati i ostaviti da se lagano kuva sve zajedno. Kada se šargarepa skuvala otklopiti i nastaviti kuvanje dok voda ne uvri. Smanjiti vatru za to vreme i paziti.
Poslužiti toplo.
Probajte i:
Posna sarma

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.