Na današnjem meniju obavezno - PREBRANAC!

Izvor: Prva.rs, 06.Jan.2015, 09:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na današnjem meniju obavezno - PREBRANAC!

Sastojci:
1 kg pasulja
4 glavice crnog luka
1 zelena paprika
2 praziluka
3čena belog luka
4 lovorova lista
vegeta, so, biber i nana
1 kašika brašna
1 kašika aleve paprike
ulje

Priprema:
Skuvati pasulj, tako što prvu vodu obavezno bacite, nalijete novu i kuvate dok pasulj ne bude gotov (deo vode u kojoj se kuvao pasulj ostavite sa strane). Sitno naseckati crni luk i prziti ga na ulju, zatim dodati sitno seckani >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << beli deo praziluka, dobro propržiti i dodati beli luk koji ste prethodno izgnječili kroz presu. Svemu tome dodati kašiku brašna i kašiku aleve, malo propržiti, dodati pasulj, i naliti vodom koju ste ostavili sa strane, tek toliko da pokrije pasulj. Dodati kašičicu suve nane, lovorov list, biber i vegetu po ukusu.
Po mogućstvu, prebranac peći u zemljanoj posudi.

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.