Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Feb.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlatni medved za "Mleko tuge"

BERLIN - Peruanski film "Mleko tuge" dobio je nagradu "Zlatni medved" na ovogodišnjem, 59. Filmskom festivalu u Berlinu.

Ostvarenje peruanske rediteljke Klaudije Ljose, snimljeno u špansko-peruanskoj koprodukciji, sumorna je priča o Fausti, koja je na svet došla nakon što je njena majka silovana tokom političkog nasilja u Peruu, osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zlatni medved peruanskom filmu "Mleko tuge"

Izvor: Blic, 14.Feb.2009

Peruanski film "Mleko tuge" dobio je nagradu "Zlatni medved" na ovogodišnjem, 59. Filmskom festivalu u Berlinu...Ostvarenje peruanske rediteljke Klaudije Ljose, snimljeno u špansko-peruanskoj koprodukciji, sumorna je priča o Fausti, koja je na svet došla nakon što je njena majka silovana tokom političkog...

Nastavak na Blic...

"Zlatni medved" za film Mleko tuge

Izvor: RTS, 15.Feb.2009, 10:37

Na 59. Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu nagradu "Zlatni medved" za najbolji film dobilo je ostvarenje Mleko tuge peruanske rediteljke Klaudije Ljose. ..Peruanska drama "Mleko tuge" Klaudije Ljose dobila je Zlatnog medveda 59 Berlinala. Nagrađeno ostvarenje  kroz priču o mladoj devojci govori...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.