Zatvorena najveća prodavnica ukradenih podataka

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 14.Jun.2021, 10:07

Zatvorena najveća prodavnica ukradenih podataka

Slilpp, najveća onlajn prodavnica ukradenih podataka, konačno je ugašena.

Slilpp je postojao od 2012. godine i procenjuje se da su vlasnici ovog sajta zaradili milione dolara.

Prodavali su ukradene podatke, od običnih naloga za onlajn plaćanje do podataka o kreditnim karticama, tekućim bankovnim računima…

Za devet godina, procenjuje se da je preko ovog sajta napravljena šteta od 200.000.000 dolara – prodato je više od 80 miliona login podataka.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com <<
Od Slilpp-a nastradalo je oko 1.500 kompanija.

Internet eksperti predvođeni stručnjacima iz Sjedinjenih Američkih Država, konačno su oborili ovaj sajt i on je pod kontrolom FBI.

Izvor: B92

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

Zatvorena najveća online prodavnica ukradenih podataka

Izvor: Informacija.rs, 15.Jun.2021, 10:07

Desetak osoba optuženo je ili uhapšeno zbog svojih veza sa najvećom online prodavnicom ukradenih podataka Slilpp, a sama prodavnica je zatvorena, saopštilo je američko Ministarstvo pravde. Hapšenja su rezultat međunarodne policijske akcije u kojoj su učestvovale SAD, Nemačka, Holandija i Rumunija....

Nastavak na Informacija.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.