Zašto ne treba da spavate na pamučnoj jastučnici

Izvor: Mondo, 20.Jan.2018, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto ne treba da spavate na pamučnoj jastučnici

Ako ste mislili da je pamučna jastučnica najbolja, debelo ste se prevarili.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Ukoliko se svakog jutra budite zamršene kose, koja deluje nekako beživotno i suvo, za to zahvalite svojoj pamučnoj jastučnici.

"Pamuk upija vlagu, svila je zadržava, pa zato kad ležite na jastučnici od svile ili satena, prirodna ulja dlake se zadržavaju, ne upijaju. Rezultat toga je da kosa neće biti suva kad se probudite", kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << fizerka poznatih Džen Etkin.

Ona dodaje da su pamučne jastučnice posebno problematične kod onih čija je kosa sklona naelektrisanju, kao i kod kovrdžave kose.

Sa druge strane, svila i saten su tako glatki da dlaka slobodno pada, odnosno ne stvara se trenje o jastučnicu, pa će vam kosa i manje opadati.

Ako ipak ne želite da se razdvojite od svoje pamučne jastučnice, Etkinova savetuje da pre spavanja uvijete kosu u svilenu ili satensku maramu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.