Yahoo odlazi u istoriju, šefica daje otkaz

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 10.Jan.2017, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Yahoo odlazi u istoriju, šefica daje otkaz

Internet gigant Yahoo prestaje i zvanično da postoji. Novo ime kompanije biće Altaba, a dosadašnja izvršna direktorka Marisa Majer podnosi ostavku

Odluka o odlasku Yahoo u istoriju potvrđena je u izveštaju kompanije koji je poslala američkim regulatorima.

U izveštaju se navode tačni planovi kako će Verizon preuzeti Yahoo. Podsetimo, Yahoo je prodat za 4, 8 milijardi dolara. A kada se završi ceo proces preuzimanja – kada preda imejl, veb stranice, mobilne aplikacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << i reklamne alate, kompanija dobija novo ime – Altaba.

Novo ime predstavlja odraz Yahoo-ove transformacije u holding kompaniju za ulaganja u kineskog lidera u elektronskoj trgovini, Alibaba grupu, i kompaniju „Yahoo Japan“, koji zajedno vrede više od 40 milijardi dolara.

Takođe se navodi da će dosadašnja šefica Yahoo-a, Marisa Majer, napustiti tu funkciju nakon spajanja.

Pored Marise, iz kompanije će otići još nekoliko dugogodišnjih direktora – suosnivač Yahoo-a David Filo i još četiri direktora koji su trenutno u upravnom odboru.

Razlozi odlaska, kako su rekli, nemaju veze sa neslaganjima u samoj kompaniji, ili nekom njenom filijalom.

Izvor: B92

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.