Verizon prodaje Yahoo i AOL za pet milijardi dolara

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 05.Maj.2021, 15:30

Verizon prodaje Yahoo i AOL za pet milijardi dolara

Američki telekomunikacijski div Verizon Communications najavio je prodaju medijskog poslovanja, uključujući brendove Yahoo i AOL, za pet milijardi dolara, signalizirajući izlazak iz grupe i neuspešne trke u svetu medija i oglašavanja.

Verizon je potrošio milijarde dolara u nekoliko decenija na kupovinu stabilnih internet brendova, ali nije uspeo da se nametne u žestokoj konkurenciji na tržištu internet oglašavanja kojim dominiraju Facebook i Google, primećuje Reuters.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << />Zato su usmerili resurse na razvoj mobilnh mreža nove generacije 5G.

Nakon što je 2018 otpisao 4,6 milijardi dolara vrednosti medijskog poslovanja, Verizon će ga prodati investicijskoj kompaniji Apollo Global za samo 4,25 milijardi dolara u gotovini, povlašćene deonice u vrednosti 750 miliona dolara, a zadržaće i 10 posto udela.

Godine 2017. kupio je Yahoo i AOL za nekih devet milijardi dolara.

Verizon već godinama prodaje delove poslovanja, uključujući Tumblr 2019. godine i informativni portal HuffPost u 2020. godini.

Počeli su da prodaju medijske kompanije nakon što je kormilo preuzeo Hans Vestber, napustivši viziju stvaranja medijskog i telekomunikacijskog diva koju je sledio njegov pretodnik Lowell McAdam.

Vestber se okrenuo izgradnji telekomunikacijske mreže, potrošivši početkom godine 52,9 milijardi dolara na koncesije dela radijskog spektra.

Portfelj Verizon Medije uključuje prema podacima na internet stranici brendove TechCrunch, Makers i Ryot and Flurry a u prvom ovogodišnjem tromesečju povećao je prihode 10,4 posto, na 1,9 milijardi dolara, navodi Reuters.

Izvor: Hina

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.