Izvor: B92, 12.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vatrogasci nosili čoveka kod lekara

Sjudad de Meksiko -- Vatrogasci i pripadnici Crvenog krsta u Meksiku morali su da odnesu muškarca teškog 370 kilograma kod lekara u Meksiku.

Oni su morali da koriste improvizovana nosila da bi ga odneli na zakazani pregled kod lekara, javio je radio Meksiko siti. 31-godišnji Hulio Samora Korona je pao, zbog čega je njegova porodica zakazala pregled u bolnici "Ksoko". Spasilačke ekipe su morale da skinu vrata da bi iznele pacijenta iz sobe, a zatim iz kuće.

Imajući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u vidu težinu pacijenta, odlučili su da iskoriste vrata kao nosila. Dvanaestoro ljudi je nosilo Koronu do vozila hitne pomoći.

Inače, Korona nije najdeblji čovek u Meksiku. Taj rekord pripada Manuelu Uribeu, koji je 2006. godine imao 560 kilograma i nije izlazio pet godina iz kuće, jer nije mogao da prođe kroz vrata.

Od tada je oslabio 200 kilograma i danas je težak oko 325 kilograma, ali ima nameru da još oslabi i dostigne težinu od 120 kilograma.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.